Телешко татарско кюфте

Телешко татарско кюфте Лакомник

Бързо, лесно и изключително вкусно предложение

Телешко татарско кюфте
Време за приготвяне
Приготвяне
50 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

750 г кайма от телешко месо

150 г сланина

100 г сирене

4-5 яйца

1 к.л. млян кимион

1 ч.л. млян черен пипер

1/2 връзка магданоз

сол

Начин на приготвянe

Към каймата се прибавят последователно нарязаната на ситни парченца сланина, смлените черен пипер и кимион, нарязаният на дребно магданоз и сол на вкус. Сместа се омесва на ръка много добре и се слага в намаслена тава. Разстила се на пласт с дебелина около 2,5 - 3 см и се пече в силна фурна около 30 минути. След това ястието се изважда от фурната. Върху него се чукват от ниско яйцата, така че на всяка порция да има по едно яйце. Поръсват се със сол и млян черен пипер на вкус. Най-отгоре се наръсват с настърганото на ситно ренде сирене. Допича се във фурната, докато белтъкът на яйцата побелее.

Още по темата
Още по темата
Татар-кюфте
В разтопеното и затоплено краве масло се прибавят лукът, нарязан на ситно, и мляното месо. Посолява се на вкус. Ако се ползва готова кайма, сол не се слага. Сместа се...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц