Сьомга с джинджифилов сос
Апетитно изкушение за празнична вечеря
Приготвяне
60 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Ябълковият оцет, соевият сос и джинджифилът се смесват в купичка. Парчетата риба се поливат с маринатата и се оставят да отлежат. Празът, морковът, джинджифилът (предварително накиснати във вода) и чесънът се нарязват на ситно. Олиото се загрява в дълбок тиган. Джинджифилът и чесънът се запържват за 30 секунди. Прибавят се морковът и празът и се пържи около минута. След това се наливат 400 мл вода. След като кипне, се поставят рибите и се задушават по 6-7 минути от всяка страна. Изваждат се и се подреждат в плато. В соса се налива разтвореното в малко вода нишесте, разбърква се и с него се заливат рибите. Поднесете с гарнитура по желание.
Още по темата
Осолете добре котлетите сьомга, ръснете малко зехтин и ги сложете в тава с малко вода да се пекат на максимална температура. Добавете и зеленчуците. Стават много...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп