Сьомга с джинджифилов сос

Сьомга с джинджифилов сос Лакомник

Апетитно изкушение за празнична вечеря

Сьомга с джинджифилов сос
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

4 филета от сьомга (или друга риба по желание)

3 стръка праз лук

2-3 скилидки чесън

1 морков

3 резенчета корен от джинджифил

1-2 с.л. соев сос

1 с.л. ябълков оцет

1/4 с.л. сух джинджифил

1 с.л. нишесте

3-4 с.л. олио

Начин на приготвянe

Ябълковият оцет, соевият сос и джинджифилът се смесват в купичка. Парчетата риба се поливат с маринатата и се оставят да отлежат. Празът, морковът, джинджифилът (предварително накиснати във вода) и чесънът се нарязват на ситно. Олиото се загрява в дълбок тиган. Джинджифилът и чесънът се запържват за 30 секунди. Прибавят се морковът и празът и се пържи около минута. След това се наливат 400 мл вода. След като кипне, се поставят рибите и се задушават по 6-7 минути от всяка страна. Изваждат се и се подреждат в плато. В соса се налива разтвореното в малко вода нишесте, разбърква се и с него се заливат рибите. Поднесете с гарнитура по желание.

Още по темата
Още по темата
Сьомга със зеленчуци на пара
Осолете добре котлетите сьомга, ръснете малко зехтин и ги сложете в тава с малко вода да се пекат на максимална температура. Добавете и зеленчуците. Стават много...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц