Свински пържоли на Георги Мамалев

Свински пържоли на Георги Мамалев Лакомник
Свински пържоли на Георги Мамалев
Автор:Лакомник

Актьорът Георги Мамалев обича да си угажда на трапезата. Той рядко сяда на маса без месо. Мамалев признава, че е имал сравнително малко кулинарни провали. Обикновено се справя добре и с основните ястия, и с десертите за изненада на съпругата си.

 

Необходими продукти:

2 свински пържоли брашно

1 ч.ч. бяло вино

10 мл сметана

10 печурки

1 глава лук

4 скилидки чесън

сол

2 с.л. олио

2 с.л. червен пипер

Начин на приготвяне:

Месото се овалва в брашно. Изпържва се от двете страни в сгорещено олио до побеляване. Прибавят се нарязаните гъби и лук и съдът се захлупва. Щом поомекнат зеленчуците, се налива виното и задушаването продължава до омекването на месото. Прибавят се сметаната и червеният пипер. Готви се още 5 минути. Поднася се с картофено пюре.

Още по темата
Още по темата
Супа джолан на Христо Гърбов
Христо Гърбов е един от актьорите, които могат да се похвалят с кулинарните си умения. Той често събира приятели на трапезата у тях. Гърбов си има и свой заместител на...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц