Свински медальони в бекон

Свински медальони в бекон Лакомник

Лесен специалитет за вашата трапеза

Свински медальони в бекон
Време за приготвяне
Приготвяне
90 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

800 г свински шол

250 г бекон

100 г топено сирене

400 г пресни гъби

1 с.л. риган

2 с.л. коняк

1 ч.ч. тъмна бира

Начин на приготвянe

Гъбите се премиват се нарязват. Месото се реже на пържолки. От едната страна се мажат с топено сирене. Отгоре се редят гъбите. Овкусяват се с риган. Медальоните се увиват в ленти бекон. Редят се в гювеч. Поливат се с две супени лъжици коняк, чаена чаша тъмна бира и чаена чаша топла вода. Похлупват се. Пекат се на умерена фурна, около два часа. Поднесете с гарнитура по желание.

Още по темата
Още по темата
Телешки медальон със спанак
Спанакът се сварява в подсолена вода, отцежда се, нарязва се на ситно и се задушава в 100 г масло. Останалото масло се загрява, прибавя се брашното, разрежда се с...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц