Руло "Стефани" в бутер тесто

Руло "Стефани" в бутер тесто Лакомник

Идея за супер лесна и вкусен обяд или вечеря

Руло "Стефани" в бутер тесто
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

4 яйца

150 г праз лук

500 г кайма

1 глава кромид лук

10 мл олио

50 г галета

сол

черен пипер

червен пипер

2 листа бутер тесто 

кашкавал

 

Начин на приготвянe

Двете яйца се сваряват и се оставят да изстинат. В тиган се запържва нарязаният на кръгчета праз около 5 минути. В друг съд се смесват каймата, галетата, 1 сурово яйце, накълцания лук, солта и пипера. Размесва се добре до хомогенна смес. Твърдо сварените яйца се обелват и се поставят в средата на каймата. От нея се оформя самун. Върху набрашнена маса се разстила бутер тестото. Трябва да е достатъчно голямо, за да обгърне рулото отвсякъде. Тестото се посипва със запържения праз, намазва се белтъка на последното яйце и каймата се завива навътре, за да се получи руло. Рулото се поставя в обилно намаслена тавичка, намазва се със жълтъка от последното яйце и с олио. Добре е да се сложи загърнатата страна на рулото отдолу за по-добър визуален ефект. Тавичката се поставя в предварително загрята фурна (180 С) и се пече около 45 минути. Ако се налага, тавата се покрива през последните десетина минути. Накрая настъргваме кашкавал по желание.

Още по темата
Още по темата
Руло “Стефани” с палачинки
Каймата се омесва със суровото яйце и подправките и се слага в хладилника малко да се стегне, а през това време се варят 2 яйца и морковът. Каймата се разпределя върху...
Напиши коментар »
(1)
Това ако е руло ....и така : как се прави наистина. Правите си нормално,хубаво, руло,,Стефани .Печете го до готовност,като избягвате да го препичате отвън. Вадите от тавичката и поставяте върху хартия или салфетки да се отцеди от мазнината. Изчаква се да изстине напълно,това е важно!!! след това взимате тестото,завивате изстиналото руло,правите дупки за парата,намазвате с разбито яйце и печете на 180 градуса.непосредствено след изпичането,докато е още горещо ,поръсвате с предварително настърган кашкавал. Бон Апети,както се казва!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц