Руло от сьомга с праз лук и ориз

Руло от сьомга с праз лук и ориз Лакомник
Руло от сьомга с праз лук и ориз
Време за приготвяне
Приготвяне
15 минути
Порции
Порции
2
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

2 стебла праз лук

300 г сьомга

2 с.л. сварен ориз

1-2 скилидки чесън

1 шепа орехи

1 щипка индийско орехче

1 ч.л. къри

100 мл бяло вино

сол на вкус

черен пипер на вкус

лимонов сок на вкус

2 с.л. зехтин

Начин на приготвянe

Направете малки разрези върху филето и сложете отгоре ориз, ситно нарязаните орехи, счукания чесън, къри, индийско орехче, лимонов сок, сол и черен пипер на вкус. Нарежете праз лука на дълги ивици около 7-8 см и ги оставете на страни. Завийте рибните филета на руло и ги запържете в 2 с.л. зехтин до златисто. Сложете рулата в тава, прибавете към тях праз лука и залейте с бялото вино. Печете в загрята до 200 градуса фурна за 15 минути. Сервирайте като залеете с винения сос.

Още по темата
Още по темата
Сьомга в мед
Смесете соевия сос, ракията, оцета и меда. Залейте рибата с получената смес и оставете да престои така 20 минути. Загрейте фурната до 190 градуса. Сложете рибата в...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц