Пържена риба с орехов сос

Пържена риба с орехов сос Лакомник

Хрупкави рибки с невероятен аромат и неустоим вкус

Пържена риба с орехов сос
Време за приготвяне
Приготвяне
45 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 кг дребна риба

1 ч.ч. брашно

4-5 скилидки чесън

4-5 с.л. оцет

4-5 с.л. олио

1 ч.ч. смляни орехи

2-3 яйца

сол

черен пипер

Начин на приготвянe

Изчистената и измита риба се осолява, потапя се в брашно и се пържи. Подрежда се в кръг в голяма чиния, като се оставя място за соса. Отделно се счуква със сол чесъна, прибавя се оцет и олио, смляните орехи и толкова вода, че да се получи гъст сос. Изсипва се в средата на чинията, а около него, нарязаните на кръгчета,твърдо сварени яйца. Яйцата се поръсват със сол и черен пипер.

Още по темата
Още по темата
Бяла риба със спанак
Поставете филето от бяла риба в купа и залейте с част от прясното мляко. Оставете го да престои така около половин час. Нарежете спанака и го задушете в леко подсолена...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц