Питки с пармезан и мента

Питки с пармезан и мента Лакомник

Пухкава и топла закуска за цялото семейство

Питки с пармезан и мента
Време за приготвяне
Приготвяне
40 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

300 г брашно 

сода

3 с.л. зехтин

200 г сирене пармезан

250 мл вода

1 връзка мента

масло

Начин на приготвянe

Водата се кипва, ментата се нарязва на ситно. В купа се сипва брашното и се разбърква с останалите продукти за тестото. След като се замеси се слага в купа, покрива се с кърпа и се оставя за около 30 минути. Фурната се загрява на 200С. Тестото се разделя на части, които се разточват на продълговати питки или се оформят на топки. Всяка се намазва с парченце масло. Пекат се върху застлана с хартия за печене тава около 10-15 минути до образуване на златиста коричка. Сервирайте с кисело мляко.

Още по темата
Още по темата
Содени питки със сирене
В купа изсипваме брашното, киселото мляко със содата и натрошеното сирене. Добавя се щипка сол и се омесва тесто. От него се оформят малки питки, които се...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц