Питка с кашкавал от три вида брашно

Питка с кашкавал от три вида брашно Лакомник

Пухкав хлебен венец с изкусителен пикантен пълнеж

Питка с кашкавал от три вида брашно
Време за приготвяне
Приготвяне
2 часа
Порции
Порции
8
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

За тестото:

1 чаена чаша ръжено брашно

4-41/2 чаени чаши бяла брашно

2 чаши царевично брашно

2 1/4 ч.л. мая

2 чаши мляко

1/2 чаша готварска сметана

3 с.л. захар

1 ч.л. сол

2 яйца

1/2 чаша печени зелени люти чушки, наситнени

1/2 чаша ситно нарязан магданоз

За пълнежа:

5 чаши настърган кашкавал

1/3 ч.л. лют червен пипер

1/2 чаша ситно нарязан магданоз

1/2 ч.л. кимион

2 ч.л. царевично брашно

2 с.л. масло

Начин на приготвянe

Смесете млякото, сметаната и солта в тиган, загрят на умерен огън. Свалете, леко охладете, сложете маята и добавете при постоянно бъркане царевичното брашно до получаване на гладка смес. Добавете яйцата, чушките и магданоза и разбъркайте много добре. После постепенно добавяйте и другите брашна, като бъркате, за да не се получат бучки. Омесете добре с ръце до гладка смес и оставете да втаса, докато набъбне двойно.

Докато тестото се покачва подгответе пълнежа. Разделете кашкавала в две средни купички. В едната добавете пипера, царевичното брашно, кимиона и магданоза. Намаслете тава за печене и загрейте маслото в тиган.

На набрашнена повърхност разточете тестото докато стане дебело 2-3 пръста и го нарежете на парчета с големината на дланта ви. 2/3 от парчетата овялайте в масло и после в сместа с кашкавала и ги наредете в тавата във формата на цвете на кръгове. Най-външният кръг наредете с парчета без кашкавал. Оставете да втаса отново до удвояване на обема си и печете в загрята на 180 градуса фурна около 30-35 минути. Поръсете останалия кашкавал 5 минути преди да извадите питката от печката.

Още по темата
Още по темата
Пълнозърнеста питка
Смесете брашното, солта, содата, захарта и винената киселина. Прибавете маслото и смесете добре. Добавете киселото мляко, разбито във водата, и разбъркайте добре. Не...
Напиши коментар »
(4)
мляко но какво? кисело - прясно?
...няма да я направя
Много е сложно. Дали си заслужава?
Отвратително изглежда тази пита,като тумор.Когаще я разкарате.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Не трябва да разчитате много на съдбата през следващите седем дни. Тя няма да ви направи подаръци, трябва сами да се потрудите. Но затова пък усилията, положени сега, дават добри резултати. Парите идват и си отиват. Вие се ядосвате за някои ненужни покупки в събота. На моменти не знаете да спрете, затова е желателно да имате до себе си добър консултант, който да ви ограничава в харченето. Внимавайте пред кого и какво споделяте, защото завистниците са наострили уши и само чакат удобен момент за удар под кръста. Ще се разочаровате от приятелска лъжа и няма да простите.