Пиле по китайски

Пиле по китайски Лакомник

Чудесно ястие, което въпреки пърженето е доста леко

Пиле по китайски
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

700 г пилешки гърди

3 глави кромид лук

250 г гъби

1 малка зелка

1 ч.ч. ориз

1 консерва царевица

1 пилешки бульон

соев сос на вкус

олио за пържене

Начин на приготвянe

Нарязваме лука на едро, гъбите - на филийки и ги слагаме с малко олио да се задушат. Когато омекнат леко, се прибавят пилешките гърди, нарязани на хапки и се изсипва едно пакетче бульон за пиле, задушава се до готовност. През това време сваряваме ориза, като добавим сол и соев сос на вкус. Нарязваме зелето на едро и го слагаме за 10 мин. да се задуши в малко олио (трябва да остане хрупкаво). Накрая към пилешкото месо и зеленчуците добавяме ориза и зелето, слагаме на огъня за 10 - 15 минути и наливаме обилно соев сос.

Още по темата
Още по темата
Пангасиус по китайски
Подсушете в кухненска хартия рибните филета. В чиния поставете част от нарязания на ленти зелен лук и джинджифила, поставете отгоре филетата и върху тях оставащото...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц