Пилешки воденички с ориз

Пилешки воденички с ориз Лакомник

Бърза и апетитна идея за обяд с малко средства

Пилешки воденички с ориз
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 кг пилешки воденички

3 глави лук

2 моркова

2 ч.ч. ориз

сол

черен пипер

чубрица

Начин на приготвянe

Пилешките воденички се измиват добре и се слагат в тенджера под налягане да се варят в подсолена вода за 20 минути. Лукът се нарязва на ситно и се запържва в 4-5 с.л. олио. Добавят се и настърганите моркови. Прибавя се измитият ориз и се разбърква, за да стане прозрачен. В тава се слагат оризът и сварените и нарязани воденички, налива се от бульона и се подправя на вкус със сол и черен пипер. Поръсва се с чубрица и се слага да се пече в умерена фурна около 30 минути.

Още по темата
Още по темата
Воденички с гъби
Воденичките ги сваряваме. В разтопеното масло запържваме нарязаните гъби и лука. Сипваме малко от прецедения бульон (получен от варенето на воденичките) и ги...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц