Паста със сьомга и сметана

Паста със сьомга и сметана Лакомник

Лесен и апетитен аламинут за вечеря

Паста със сьомга и сметана
Време за приготвяне
Приготвяне
40 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 пакет паста

500 г сьомга филе

1 глава лук

3-4 скилидки чесън

масло

100 мл бяло вино

300 мл сметана

сол и черен пипер

босилек

 

Начин на приготвянe

Сварете пастата в подсолена вода. Задушете суровата сьомга на средно силна фурна за 3-4 минути в покрит съд с 1 с.л. вода. В отделен съд задушете ситно нарязания лук и счукания чесън в маслото. Гответе, докато лукът омекне. Добавете виното и сметаната и върнете обратно във фурната за още 2 минути. Накъсайте сьомгата на парчета. Добавете отцедената паста, залейте със сметановия сос, разбъркайте добре и поднесете, поръсена с пресен босилек. По желание поръсете с настърган пармезан.

Още по темата
Още по темата
Паста със спанак и козе сирене
Сварете спагетите според указанията на опаковката. Изцедете ги като запазите 1 ч.ч. от водата. Нарежете спанака и магданоза. В тенджерата изсипете водата от...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц