Медена торта с ром

Медена торта с ром Лакомник

Невероятно вкусна и топяща се в устата торта

Медена торта с ром
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
6
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

350 г брашно

200 г мед

150 г масло

1 пакетче мая

1 ч.ч. прясно мляко

1 чаша ром

1 ч.л. канела

щипка сол


 

Начин на приготвянe

В тенджера на слаб огън разтопете меда заедно с млякото. Добавете рома, солта и канелата. Разбъркайте добре и оставете сместа да се охлади малко. След това сложете брашното, маята и маслото. Ако сместа е гъста може да добавите още малко мляко. Тестото се изсипва в незалепваща форма и се пече в предварително загрята фурна на 180С до готовност. Готовата и охладена торта се обръща и се декорира по желание.

Още по темата
Още по темата
Медена торта с маскарпоне
Яйцата, медът и захарта се разбиват до побеляване. Постепенно се добавят брашното и орехите, като се бърка с шпатула. Сместа се изсипва във форма за торти, покрита с...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц