Маслен пай с конфитюр (стъпка по стъпка)

Маслен пай с конфитюр (стъпка по стъпка) Лакомник

Изкусителен и икономичен домашен десерт

Маслен пай с конфитюр (стъпка по стъпка)
Време за приготвяне
Приготвяне
90 минути
Порции
Порции
8
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

4-5 с.л. брашно

200 г маргарин или масло

2 яйца

1 ч.ч. захар

1 с.л. сметана

1 ч.л. сода

1 ч.ч. конфитюр от боровинки (или друг по избор)

Начин на приготвянe

Стъпка 1

Смесете брашното с маргарина и разбъркайте първо с лъжица, а след това с ръце. Отделно разбийте яйцата, постепенно прибавяйте захарта и разбийте добре. Прибавете към яйцата сметаната, содата, угасена в оцет, прибавете към брашното и замесете тесто. При необходимост добавете още брашно, но не много, защото трябва да получите ронливо маслено тесто. Разделете тестото две части, една по-голяма и една по-малка.

 

Стъпка 2

По-голямата завийте и оставете в хладилника. Поръсете плота с брашно, разделете по-малката част на три топки и ги оставете да стегнат в камерата. След това ще можете да ги настържете. Извадете голямата топка, разточете в намаслена тава, намажете с конфитюр равномерно, поръсете с малко парченца допълнителен маргарин, равномерно настържете замръзналото тесто отгоре и запечете до готовност в загрята на 180 градуса – около 30 минути.

Още по темата
Още по темата
Черешов пай
Маслото се нарязва на парченца и се смесва с пресятото и разбъркано с бакпулвера брашно, прибавя се пудрата и всичко се стрива на трохи. Добавят се двете яйца и...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц