Леща с бекон

Леща с бекон Лакомник

Вкусна идея за апетитна вечеря

Леща с бекон
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

200 г леща

200 г бекон

1 глава лук

1 чушка

1 домат 

олио

1 кубче пилешки бульон

1 ч.л. червен пипер

3-4 скилидки чесън

магданоз

целина - нарязано стебло

Начин на приготвянe

Лукът, беконът, чушката и доматът се нарязват. Запържват се лукът и чушката в олиото, докато омекнат и се прибавя домата. След 3-4 минути се прибавят и кубчетата бекон. Разбърква се добре и се слага червеният пипер. Веднага след това (за да не загори пипера) се налива 1 л вода. Като заври се слага лещата, целината, нарязаната скилидка чесън и бульонът. Когато лещата е готова, се отстранява и се поръсва с магданоз. За да уври по-лесно лещата, може да се сложи във вода от предната вечер.

Още по темата
Още по темата
Наденица с леща
Сложете лещата в тенджерата и залейте със студена вода. Прибавете мазнината, зеленчуците, почистени и нарязани, и подправките. Затворете тенджерата и варете 15 минути....
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц