Кашкавалени питки (стъпка по стъпка)

Кашкавалени питки (стъпка по стъпка) Лакомник

Меки хлебчета за хапване през целия ден

Кашкавалени питки (стъпка по стъпка)
Време за приготвяне
Приготвяне
45 минути
Порции
Порции
6
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

2 пакетчета суха мая

2 с.л. захар

1 1/2 ч.ч. топла вода

1/2 ч.ч. прясно мляко

3 с.л. масло

2 ч.л. сол

5 1/2 - 6 ч.ч. брашно

2 ч.ч. настърган кашкавал

1 яйце

1 с.л. вода

1 ч.ч. настърган кашкавал

Начин на приготвянe

Стъпка 1

Разбъркайте маята, захарта и топлата вода. Оставете да престои за 5-10 мин. Загрейте на слаб огън, маслото и млякото, докато маслото се разтопи. Добавете към сместа с маята, добавете брашното, захар, сол  и замесете тесто. Добавете 2 ч.ч. от настъргания кашкавал и замесете отново, така че да се разнесе равномерно.

 

Стъпка 2

Оформете голяма топка и оставете да втаса. Когато е готово тестото, разделете на топчета и ги сложете върху намаслена хартия за печене. Оставете да втаса за 10 минути, смесете яйцето, водата, останалия кашкавал и намажете питките. Запечете в умерено загрята фурна на 180 градуса до готовност – около 15 минути.

Още по темата
Още по темата
Питки с пръжки
Надробената мая се разбърква с прясното мляко, щипка сол и брашно да стане на каша. Поръсва се с брашно и се оставя на топло да шупне. Брашното се пресява със солта и...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц