Домашен шоколадов мус

Домашен шоколадов мус Лакомник
Домашен шоколадов мус
Време за приготвяне
Приготвяне
30 минути
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

400 г черен шоколад

200 мл кафе

150 мл течна сметана

4 жълтъка

5 с.л. захар

Начин на приготвянe

Изсипете готовото кафе в малка тенджера. Добавете начупеният шоколад и го разтопете на слаб огън. След това махнете съда от огъня и добавете жълтъците един по един при непрекъснато бъркане.

Разбийте сметаната със захарта и смесете с шоколадовата смес. След това разлейте във форми или чаши и оставете да стегне за няколко часа. Може да сервирате със настърган шоколад или бишкоти. 

Още по темата
Още по темата
Мус с тофу и ягоди
Измийте и почистете ягодите. Нарежете тофуто на парченца, а после го пасирайте заедно с ягодите до получаване на гладка смес. Разтопете леко меда на средно силен огън,...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц