Мус от диня

Мус от диня Лакомник
Мус от диня
Време за приготвяне
Приготвяне
20 минути
Порции
Порции
16
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 1/2 с.л. желатин

1/4 ч.ч. ликьор

месестата част на една диня (около 3 кг)

1/4 ч.ч. захар

2 с.л. пресен лимонов сок

1/3 ч.ч. кисело мляко

Начин на приготвянe

Смесете ликьора и желатина. Затоплете до разтваряне на желатина. Пасирайте динята със захарта и лимоновия сок и добавете охладения желатин. Сложете съда в по-голям съд със лед и студена вода и разбърквайте до сгъстяване на желатина до консистенция на яйчен белтък. След това прибавете киселото мляко, разбъркайте много добре и оставете настрана около 15 минути преди сервиране.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц