Бърз шаран по китайски с праз лук

Бърз шаран по китайски с праз лук Лакомник
Бърз шаран по китайски с праз лук
Време за приготвяне
Приготвяне
30 минути
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 пресен шаран

4 супени лъжици олио

2 ч.л. сол

2 ч.л. захар

2 супени лъжици светъл соев сос

3 ч.л. сос Уорчестър

1 супена лъжица бяло вино

1 супена лъжица червено вино

2 стръка праз лук

1 зелена чушка

1 см. джинджифил

1 кубче рибен бульон

Начин на приготвянe

Почистете рибата и я намажете със сол отвътре да престои 10 минути. Накълцайте праза, чушката и джинджифила на ситно.

Загрейте голям тиган или китайски уок на силен огън и добавете олиото. Изпържете вътре рибата от двете страни. Ако е много голяма я местете, така че едната част да излиза извън тигана и после изпържете и нея. Изпържете до златисто и извадете. Добавете в тигана останалите съставки, бел бульона, и гответе още 5-6 минути, докато омекнат. Разтворете бульона в чаша с гореща вода, върнете рибата в тигана и добавете вътре бульона. Покрийте с капак леко, нищо че рибата излиза. Отново я преместете, така че всяка част от нея да престои по половин минута в тигана със соса. Извадете я и когато бульонът изври и сосът се сгъсти – около 5 минути, сервирайте рибата в плато, полята със сос. Рязането й става на масата и всеки си слага в чинията.

 

Още по темата
Още по темата
Пълнен шаран с ориз и лук
Загрейте зехтина и запържете ситно нарязания лук до златисто. Прибавете ориза и доматите и ги запържете. Подправете със сол, червен и черен пипер. Залейте с 1 ч.ч....
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц