Боб по венециански

Боб по венециански Лакомник

Бързо, интересно и апетитно предложение за обяд

Боб по венециански
Време за приготвяне
Приготвяне
40 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

400 г консервиран боб

1 пакет паста

1 глава лук

1 морков

1 целина

250 г кайма

200 мл доматено пюре

зеленчуков бульон

пармезан

сол

черен пипер

Начин на приготвянe

Отцеждаме боба от консервата и го измиваме със студена вода. Междувременно запържваме лука, моркова, целината и каймата. Смесваме боба със запържените зеленчуци добавяме малко от бульона и доматеното пюре и варим на слаб огън за околи 15 минути. Сваряваме и пастата според указанията. Готовата паста се смесва със зеленчуците и се сервира поръсена с пармезан.

 

 

Още по темата
Още по темата
Боб със свинско
Месото и бобът се слагат да се варят в отделни тенджери. При боба се добавят едро нарязаният лук, настърганите домати и олиото. Когато месото и бобът са готови, месото...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц