Боб на тава по черновръшки

Боб на тава по черновръшки Лакомник

Насладете се на тази невероятна комбинация на боб с наденички

Боб на тава по черновръшки
Време за приготвяне
Приготвяне
90 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

500 г зрял боб

3 домата

2 глави червен лук

1 морков

1 чушка

100 г гъби

300 г сурова наденица

2 с.л. брашно

червен пипер

черен пипер

кимион

чубрица

сол

Начин на приготвянe

Бобът се сварява до омекване и се прецежда през гевгир. Брашното се запържва без мазнина до златист цвят и след като изстине се размива на каша. Смесва се с боба. Прибавят се нарязаните гъби, морков и чушка, всичките подправки и се обърква добре. В намазнена тава се нареждат доматите, нарязани на шайби, изсипва се половината от приготвената бобена смес, редят се наденичките и след това се изсипва и останалата част от сместа. Покрива се с домати и се пече около 40 – 45 минути в умерена фурна. Сервира се с гарнитура по желание.

Още по темата
Още по темата
Берковски боб
Предварително накиснатия боб се вари до омекване.Към него се прибавя ситно нарязания зелен фасул.В мазнината се задушават нарязания лук,чесън,ситно нарязаните домати и...
Напиши коментар »
(1)
Здравейте , нещо май сте пообъркали >>> ,,Брашното се запържва без мазнина'' Как точно нещо , все едно какво се ,,запържва '' без мазнина !? Тази ,,процедура'' се нарича запичане ! като сте направили кулинарен сайт следете и кулинарните термини за дадена техника при приготвянето им. За животински продукти 'ОК все пак те имат естественна мазнина в себе си , е да , но БРАШНОТО НЯМА !!!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц