Берковски боб

Берковски боб Лакомник
Берковски боб
Време за приготвяне
Приготвяне
90 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 ½  ч.ч. боб

6-7 с.л. олио

500 г зелен фасул

10 скилидки чесън

2 глави лук

5-6 домата

3-4 чушки

1 ч.л. червен пипер

сол

магданоз

джоджен

Начин на приготвянe

Предварително накиснатия боб се вари до омекване.Към него се прибавя ситно нарязания зелен фасул.В мазнината се задушават нарязания лук,чесън,ситно нарязаните домати и опечените и обелени чушки.Сместа се подправя със сол и червен пипер и се изсипва към зеления и зрял фасул.Ястието се вари до готовност и се поднася поръсено с джоджен и магданоз.

Още по темата
Още по темата
Мусака от зелен фасул
Измитият фасул се нарязва на парчета и се сварява в подсолена вода. В олиото се задушават лукът, настърганите моркови и нарязаните на кубчета сварени картофи. Слага се...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц