Банички с гъби

Банички с гъби Лакомник

Пухкава и топла закуска за цялото семейство

Банички с гъби
Време за приготвяне
Приготвяне
90 минути
Порции
Порции
6
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

За тестото:

500 мл прясно мляко

2 с.л. захар

50 г прясна мая

1/2 ч.л. сол

30 г олио

4-5 ч.ч. брашно

За плънката:

600-700 г гъби

2 глави лук

4 яйца

сол на вкус

черен пипер на вкус

олио

Начин на приготвянe

Затоплете млякото без да кипва, прибавете маята, захарта и оставете да втаса за 15-20 минути. Прибавете сол, олио и постепенно прибавяйте брашното, докато се получи меко тесто. Оставете го да втаса за 40-50 минути. Нарежете лука и гъбите и ги запържете до готовност. Сварете яйцата и ги нарежете на ситно. Разделете тестото на две. Оформете топки, разточете, сложете от плънката и завийте, така че да се получи тесто. Сложете двете рула в намаслена тава, намажете с яйце и запечете до готовност при 170 градуса.

Още по темата
Още по темата
Баница с гъби и кайма
Загрейте олиото и задушете лука, добавете каймата. Разбъркайте добре и добавете домата и подправките. Отделно задушете в малко масло гъбите за 2-3 минути на средно...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц