Банички с гъби
Пухкава и топла закуска за цялото семейство
Приготвяне
90 минути
Порции
6
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Затоплете млякото без да кипва, прибавете маята, захарта и оставете да втаса за 15-20 минути. Прибавете сол, олио и постепенно прибавяйте брашното, докато се получи меко тесто. Оставете го да втаса за 40-50 минути. Нарежете лука и гъбите и ги запържете до готовност. Сварете яйцата и ги нарежете на ситно. Разделете тестото на две. Оформете топки, разточете, сложете от плънката и завийте, така че да се получи тесто. Сложете двете рула в намаслена тава, намажете с яйце и запечете до готовност при 170 градуса.
Още по темата
Загрейте олиото и задушете лука, добавете каймата. Разбъркайте добре и добавете домата и подправките. Отделно задушете в малко масло гъбите за 2-3 минути на средно...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп