Банички от парено тесто
Вкусно и интересно предложение за закуска
Приготвяне
40 минути
Порции
6
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Кипва се водата заедно с млякото, маслото и солта. При непрекъснато бъркане се сипва брашното и се бърка, докато тестото започне да се отдела от стените на съда. Сваля се от огъня да се охлади и се прибавят яйцата едно по едно. Омесва се твърдо тесто и се разточва кора с дебелина около ½ см. Изрязват се квадрати, в средата на които се слага част от плънката от разбитото яйце и надробеното сирене. Квадратите се прегъват, притискат се по краищата и се намазват с разбито в малко вода яйце. Пекат се в силна фурна до златисто.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп