Подлютени рибни шницели

Подлютени рибни шницели Лакомник

Вкусен вариант на легендарната рецепта за вечеря

Подлютени рибни шницели
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 кг рибено филе

60 мл прясно масло

3 филета от аншоа

300 г картофи

5 яйца

100 мл вино

2 филии хляб

брашно

галета

1 кисела краставичка

индийско орехче

черен пипер

магданоз

Начин на приготвянe

Рибата се почиства, нарязва се на парчета и заедно с накиснатия във виното хляб и картофите се смила. Смесва се с половината прясно масло, стритите филета от аншоа, ситно нарязаната кисела краставичка, 1 яйце и 1 жълтък, настърганото индийско орехче, магданоза, черния пипер и солта. От получената смес се оформят шницели, които се овалват в брашно и след това се потапят последователно в галетата и останалите разбити яйца. После се пържат до златисто в гореща мазнина. Докато са топли, отгоре се поставя по една бучка от останалото масло и по един резен лимон.

Още по темата
Още по темата
Свински шницел по сръбски
Сложете картофите, подправките, чушките върху намаслена хартия за печене в тава, поръсете с олио и запечете за около 35 минути на 180 градуса. Смесете майонезата,...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц