Калмари по италиански

Калмари по италиански Лакомник

Майсторкса рецепта за калмари по италиански

Калмари по италиански
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 кг. калмари

10 филенца аншоа 

зехтин 

150 мл бяло вино

4 скилидки чесън

1 люта чушка

магданоз 

Начин на приготвянe

Измиваме и изчистваме добре калмарите. Нарязваме ги на дебели шайби. Пипалата им се нарязват на едри кубчета. Пресоваме чесъна и нарязваме на ситно лютата чушка. Запържваме ги в зехтин за кратко. Към тях добавяме калмарите и ги задушаваме за около 10 минути. Трябва да се бърка постоянно. Пюрираме филенцата от аншоа, като добавяме и малко зехтин. Добавяме рибената смес към калмарите и заливаме с виното. Задушаваме, докато виното се изпари. Поръсваме с подправки на вкус и заливаме ястието с литър гореща вода. Оставяме да къкри, докато калмарите станат готови. Преди сервиране всяка порция се поръсва с пресен магданоз. 

Още по темата
Още по темата
Пълнени калмари
Сварете ориза в подсолена вода за около 20 минути. През това време почистете калмарите и ги бланширайте за минута във вряща вода, оставете да се охладят. Почистете...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц