Апетитна идея за леко хапване по всяко време на деня
Чушките се почистват от семето и се измиват добре. Нарязват се на тънки ивици. Лукът се обелва и нарязва. В голям чугунен тиган се сгорещява зехтинът. Прибавят се семената кимион и се запържват за 2 минути. Добавя се лукът и всичко се готви на тих огън 10 минути до златист цвят на лука. Прибавят се чушките и пресованите скилидки чесън. Готви се на умерен огън до омекването на чушките. Ястието се поръсва със сладкия и лютия пипер. Сипват се нарязаните на дребно домати заедно със сока от консервата. Овкусява със сол и черен пипер на вкус. Ястието се оставя да къкри 10 минути на умерен огън. В соса се оформят с опакото на лъжица 4 гнезда. Във всяко гнездо се чуква по едно яйце. Загрява се фурната на 180С и се запича за окло 10-15 минути. Поднася се топло, поръсено с магданоз по желание и с хляб.