Яйца със зеленчуци на тиган

Яйца със зеленчуци на тиган Лакомник

Апетитна идея за леко хапване по всяко време на деня

Яйца със зеленчуци на тиган
Време за приготвяне
Приготвяне
40 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 глава кромид лук

4-5 яйца

3 чушки (зелени, червени)
1 консерва домати
1/2 ч. л. червен пипер
1/2 ч. л. лют червен пипер (по желание) 
1 ч. л. кимион на семена
2 скилидки чесън
3 с. л. зехтин
сол и смлян черен пипер

Начин на приготвянe

Чушките се почистват от семето и се измиват добре. Нарязват се на тънки ивици. Лукът се обелва и нарязва. В голям чугунен тиган се сгорещява зехтинът. Прибавят се семената кимион и се запържват за 2 минути. Добавя се лукът и всичко се готви на тих огън 10 минути до златист цвят на лука. Прибавят се чушките и пресованите скилидки чесън. Готви се на умерен огън до омекването на чушките. Ястието се поръсва със сладкия и лютия пипер. Сипват се нарязаните на дребно домати заедно със сока от консервата. Овкусява със сол и черен пипер на вкус. Ястието се оставя да къкри 10 минути на умерен огън. В соса се оформят с опакото на лъжица 4 гнезда. Във всяко гнездо се чуква по едно яйце. Загрява се фурната на 180С и се запича за окло 10-15 минути. Поднася се топло, поръсено с магданоз по желание и с хляб.

Още по темата
Още по темата
Яйца по швейцарски
Намазваме тавичката с масло и слагаме в нея филии бял хляб. Върху хляба слагаме един пласт настърган кашкавал/сирене. Правим дупка върху хляба. Отгоре върху всяка...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц