Яйца в картофи
Приготвяне
45 минути
Порции
6
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Картофите се измиват добре и се сваряват за 5-6 мин. в подсолена вода. Изцеждат се, избърсват се и се слагат за 30 мин в умерена фурна. След това с остър нож се отрязва капаче по дължината на картофа и вътрешността се издълбава с малка лъжичка. На дъното на всеки картоф се слагат сол, черен пипер, малко масло и малко натрошено сирене. Във всяка празнина се счупва по едно яйце и картофите отново се слагат във фурна, докато се втвърди белтъкът на яйцата.
Добър апетит и да ви е сладко!
Още по темата
Почистете и измийте картофите, сварете ги в подсолена вода. Готовите картофи пасирайте на пюре. Картофите не трябва да бъдат студени, нито пък много горещи. Прибавете...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп