Хрупкави картофи с яйца
Приготвяне
45 минути
Порции
5
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Почистете и измийте картофите, сварете ги в подсолена вода. Готовите картофи пасирайте на пюре. Картофите не трябва да бъдат студени, нито пък много горещи. Прибавете яйцето и брашното и разбъркайте добре. При необходимост може да прибавите още брашно, но сместа трябва да е гъста. Оставете да престои 10-15 минути, а след това го разточете, като трябва да бъде дебело около 4 мм. Нарежете го на ивици и ги запържете в предварително загрята мазнина или във фритюрник до златисто. Извадете ги върху хартия, за да отнеме мазнината и подправете със сол.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп