Ябълкова палачинка
Бърза и вкусна закуска за цялото семейство
Приготвяне
35 мин
Порции
2
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Ябълките се почистват и се режат на тънки лодки. Пържат се до златисто в половината от маслото, заедно с половината от захарта в тиган. Поръсват се с канелата, разбъркват се и се дърпат от огъня. Яйцата се разбиват. Прибавят се останалата захар, млякото, ванилията, останалото масло, предварително разтопено, брашното, като непрекъснато се разбива. Бисквитите се натрошават на едри парчета върху ябълките в тигана и се заливат със сместа. Пекат се около 20 минути в загрята на 200 градуса фурна. Палачинката се поднася, поръсена с пудра захар.
Още по темата
От тези продукти излизат две тави с диаметър около 20 см.Ако искате може да използвате по- голяма тава и да направите една по- дебела палачинка.Яйцата се...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп