Ябълкова палачинка

Ябълкова палачинка Лакомник

Бърза и вкусна закуска за цялото семейство

Ябълкова палачинка
Време за приготвяне
Приготвяне
35 мин
Порции
Порции
2
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

4 яйца

2 ябълки

250 мл прясно мляко

140 г кафява захар 

100 г пълнозърнесто брашно

3-4 бисквити

1 ванилия

1/2 ч. л. канела

пудра захар за поръсване

Начин на приготвянe

Ябълките се почистват и се режат на тънки лодки. Пържат се до златисто в половината от маслото, заедно с половината от захарта в тиган. Поръсват се с канелата, разбъркват се и се дърпат от огъня. Яйцата се разбиват. Прибавят се останалата захар, млякото, ванилията, останалото масло, предварително разтопено, брашното, като непрекъснато се разбива. Бисквитите се натрошават на едри парчета върху ябълките в тигана и се заливат със сместа. Пекат се около 20 минути в загрята на 200 градуса фурна. Палачинката се поднася, поръсена с пудра захар.

Още по темата
Още по темата
Немска палачинка
От тези продукти излизат две тави с диаметър около 20 см.Ако искате може да използвате  по- голяма тава и да направите една по- дебела палачинка.Яйцата се...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц