Щрудел с тиква и портокал

Бърза рецепта за празничната сладка баница


Приготвяне
45 мин
Порции

6

Начин на приготвянe
Обелваме и настъргваме тиквата на ренде. В купа смесваме захарта, орехите и канелата. Взема се една кора и намазваме с олио, отгоре поставяме втора кора, намазваме и нея с олио и поръсваме захар, орехи, канела. По цялата кора се настъргва кора от портокал. В тясната страна долу се поръсва 1 с. л. галета и по цялата кора също, върху нея разпределяме тиквата и навиваме на руло. Нарежда се в намаслена тава. Така се прави и с останалите кори. Отгоре се намазват с олио. Печем в загрята фурна 180 градуса около 30-35 минути до златиста коричка. Изважда се и поръсваме с пудра захар. Вкусно и много ароматно.
Още по темата

Ябълките се настъргват на ренде и към тях се прибавят сухарът, орехите, захарта, канелата и стафидите. Всичко се разбърква добре и това е за плънката. В тава, намазана...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп