
Майсторска рецепта, с която ще смаете близките и гостите си




Затопляме сметаната на среден огън и щом започне за ври, я изсипваме върху шоколада. Разбъркваме и прибавяме настърганата портокалова кора. В отделен съд леко разбъркваме жълтъците с 30 г пудра захар и към тях прибавяме сместа от сметаната и шоколада. Разбъркваме белтъците и 30 г захар с миксер на слаби обороти. Прибавяме ги към сместа от жълтъците и разбъркваме. Загряваме фурната на 180º и междувременно намазваме 8 малки форми за суфле с 30 г захар. Изсипваме сместа в тях и ги печем 15 мин. Преди да сервираме, ги поръсваме с останалата пудра захар. Затопляме тефлонов тиган на среден огън и сипваме в него останалата захар. Щом се карамелизира, добавяме леко затопления портокалов сок и ванилията. Варим на среден огън 20 мин, след което сваляме от котлона и добавяме ликьора. Щом сосът изстине, заливаме с него суфлето.

