Шоколадово изкушение

Невероятно вкусен и пухкав сладкиш, който се топи в устата


Начин на приготвянe
Маслото, захарта и какаото се размесват на слаб огън. Прибавят се ядките и сместа се оставя напълно да изстине. Слагат се четирите жълтъка, а след това брашното и ванилията. Накрая с внимателно разбъркване добавяме разбитите на сняг белтъци. Печем сладкиша върху домакинска хартия в загрята на 160 градуса фурна.
След като изстине го заливаме с шоколадова глазура.
Глазура
150 мл прясно мляко
150 г захар
20 г какао
20 г масло
Варят на бавен огън до нужната гъстота. Оставя се да се охлади.
Още по темата

Майсторски десерт за празничните дни
http://www.youtube.com/watch?v=Kc7Z5-9gIFE
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп