“Шоколадови душички”



Приготвяне
Порции

0

Начин на приготвянe
Шоколада начупваме на парченца. В подходящ съд разтопяваме на водна баня маслото, захарта и шоколада. Оставяме да изстине. Разбиваме яйцата добре и добавяме към изстиналата смес. Хомогенизираме и добавяме брашното и ванилията. Намазваме силиконова форма за мъфини или шолички. Изсипваме сместа, като не пълним съвсем догоре, все пак те ще се надигнат. Формата слагаме за 1-2 часа във фризер. Загряваме фурната до 220 градуса. Изваждаме от фризера и печем мъфините 13-15 минути. Накрая се ръсят с пудра захар. Имат хрупкава коричка и приятно разтичащ се сос отвътре.
Още по темата

Загрейте фурната до 190 градуса. Разтопете добре маслото и го прелейте в чаша.
Отделно смесете млякото, яйцето, ваниловия екстракт, малко от карамеления сироп и...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп