Евтина и ефектна рецепта за десерт или подарък за празници
Стъпка 1
Натрошете тестото на трохи с помощта на пасатор. Пригответе глазурата според указанията на опаковката. Смесете я с част от трохите и добавяйте при нужда още, докато получите тесто, което може да се оформи на топчета. Добавяйте трохи или глазура в зависимост от консистенцията. Тестото не бива е твърде меко.
Стъпка 2
Направете цялото тесто на малки колкото бонбони топчици, наредете ги в тава върху фолио и ги покрийте и отгоре с фолио и ги оставете за нощ в хладилника.
Стъпка 3
Извадете топчетата и внимателно сложете всяко върху пръчица за близалка.
Разтопете шоколада в микровълновата или на водна баня. Пригответе стиропор или друг материал, в който може да забиете близалките и да ги наредите.
Стъпка 4
Потопете топчиците в шоколада една по една, поръсете ги с украса по избор и ги наредете да изсъхнат и да се втвърди шоколада за поне 30 минути.
Може да използвате бонбоните като подарък за близки и приятели за празниците. Купете си малки пликчета от прозрачен станиол, които ще откриете в кинкалериите, както и цветни панделни. Опаковайте бонбоните близалки в пликче и вържете с цветна панделка. Сложете ги в кошничка и зарадвайте познатите си с ефектен, но евтин подарък, изработен лично от вас.