
Майсторски десерт за цялото семейство и гостите




Стъпка 1
Смесете към пресятото брашно, како, сол, захар, 1/3 от разбитото яйце, вода, разтопеното масло и сухото мляко. Разбъркайте добре, добавете маята и оставете да втаса. Отделно смесете прясното мляко с кондензираното, захарта и част от брашното. Разбийте добре и затоплете сместа в микровълнова печка за 50-60 минути. Разбийте още веднъж, добавете двете смеси и замесете тесто. Оставете да отдъхне за 10-15 минути.
Стъпка 2
Разточете тестото на квадрат 30 на 30. Намажете с останалото мляко, като оставите краищата сухи. Завийте на руло и го сложете в намаслена тава.
Стъпка 3
Внимателно нарежете рулото на 3 и го завийте леко като плитка. Покрийте и оставете да втаса. Намажете с яйце, поръсете с бадеми и запечете до готовност в загрята на 200 градуса фурна - около 30 минути.

