Шницел рула с картофи, кашкавал и бекон
Вкусен специалитет, от който ще си оближете пръстите
Приготвяне
90 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Варим картофите в солена вода 30 мин. След като изстинат малко, ги обелваме, смачкваме ги като за пюре и ги слагаме в голяма чиния. Поръсваме шницелите със сол и черен пипер. Затопляме маслото или маргарина в тенджера и слагаме ситно нарязания бекон и картофеното пюре. Разбъркваме добре и прибавяме прясното мляко, яйцето, настъргания кашкавал и нарязаните гъби. Отново разбъркваме. Разстиламе шницелите, като върху всеки слагаме по 3–4 с.л. от сместа. Навиваме ги на руло и ги захващаме с 2 готварски клечки (може и с клечки за зъби). Поставяме навитите шницели в тава, намазана с олио, и печем 40 мин. във фурна на 180º, като ги обръщаме от време на време.
Още по темата
Лука се нарязва на ситно и се задушава в мазнината. Посолява се и се прибавя брашното, червения пипер и обелените и нарязани на дребно домати. Налива се гореща вода,...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп