Чорба с кюфтенца

Една от най-любимите и най-популярните български супи


Начин на приготвянe
Каймата се омесва с ориза, сол, черен пипер, магданоз, част от лука и с намокрени ръце се оформят малки топчета. Настърганите целина и морков и останалата част от лука се задушават в мазнината, прибавя се брашното и се залива с гореща вода. Щом заври, се слагат внимателно топчетата и супата ври 20 мин. Прибавя се оризът и ври още 20 мин. Готовата супа се застройва с разбитото яйце в киселото мляко.
Още по темата

Месото се нарязва на дребни парченца, залива се със студена вода и се вари. При кипване пяната на бульона се отстранява до бистрота. Посолява се на вкус. Прибавят се...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп