Невероятно предложение за домашен десерт
Смесваме желатина със 100 мл вода и оставяме настрани да се разтвори добре.
Разполовяваме кайсиите и ги почистваме от костилките. В малка тенджерка сипваме съвсем малко вода, около 50 мл и слагаме вътре кайсиите да се запарят малко – около 3-4 минути. Когато са готови, половината се нарязват на малки парчета, а другата половина се слагат в кухненския робот (блендер). В блендера слагаме млякото, меда и желатина, както и половината кайсии. Объркваме всичко до хомогенна смес. В случай, че не е достатъчно сладък, може да се добави още мед. Добавяме кайсиите, които са нарязани на парчета и объркваме с шпатула. Оставяме крема настрани, докато приготвим блата. В блендера изсипваме яйцата, сушените кайсии, брашното и бакпулвера. Объркваме всичко хубаво, като може да се оставят малко парченца несмлени кайсии, за да има добра текстура.
Изсипваме върху хартия за печене във форма за торта, чиито стени се махат.
Пече се на 180С за около 8-10 минути. Оставя се да изстине.