
Вкусно и интересно предложение за мезе




За да направите сиропа, смесете всички съставки с изключение на розовата вода в тенджера и добавете 400 мл вода. Оставете да кипне и намалете котлона да къкри 30 минути, докато течността се сгъсти до консистенцията на сироп. След охлаждане, добавете розовата вода.
Смесете сиренето, бадемите и захарта и разбъркайте добре с вилица. В средно голяма купа поставете сирене, земята бадеми, повечето от счукани бадеми и захар и разбъркайте добре с вилица.
Бланширайте лозовите листа във вряща вода за 1-2 минути. Във всеки лист поставете от сиренето по 2 с.л. и сгънете листа, за да стане като стена около плънката. Поставете всички лозови торбички в плитка чиния и поръсете с те парцели в плитка чиния и поръсете с нара. Изсипете от сиропа щедро, и се съхранявайте в хладилник.

