




Посолете патладжаните и ги оставете да престоят около 10 минути, докато цвета им стане бял, след това ги изцедете от сока, който са пуснали. В тиган загрейте растителното масло и запържете леко патладжаните. Покрийте ги с капак и ги оставете да се задушават за около 10 минути или докато омекнат. Запечете нори листата докато цвета им стане зелен. Преместете тиквичките в купа и ги смесете с нори листата, лука, дивият лук, подправете с мащерка, сол и бульон. Прибавете към продуктите брашно, вода и бакпулвер. Смесете добре продуктите и ги оставете да престоят за около 2 часа в хладилник. След като са готови оформете топчета и ги запържете в загрято на средна температура растително масло. Ако топчетата стават кафеникави прекалено бързо, намалете температурата. Запържете ги за около 4 минути от всички страни, а като са готови ги сложете в чиния с хартия за да се отцеди мазнината.
*Листата от водорасли, които на японски се наричат нори може да купите от големите супермаркети или китайските магазини.
