Фъстъчени бисквити

Фъстъчени бисквити Лакомник

Хрупкави бисквити за следобедното кафе

Фъстъчени бисквити
Време за приготвяне
Приготвяне
45 мин
Порции
Порции
6
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

2 ч. ч. брашно тип 500

1 ч. л. бакпулвер

1/2 ч. л. царевично нишесте

1/2 ч. л. сол

1/4 ч. л. сода

1/4 ч. л. мляна канела

1/2 ч. ч. меко краве масло

1/2 ч. ч. кафява захар 

1 ч. ч. фъстъчено масло

1 яйце

1 ч. л. ванилова есенция 

1 шоколад

Начин на приготвянe

Смесете брашното, бакпулверът, царевичното нишесте, солта, содата и канелата. Всичко се разбърква добре. В голяма купа се разбива с миксер маслото със захарта до кремообразна смес. Добавят се фъстъченото масло, яйцето и ваниловата есенция. Разбърква добре и се прибавя брашнената смес. Тестото се разбърква до еднородност и от него се оформят бисквити. Бисквитите се нареждат в тава застлана с хартия за печене и се пекат в предварително загрята фурна за около 10-15 минути. Готовите бисквити се оставят да се охладят и се потапят в разтопения шоколад.

Още по темата
Още по темата
Канелени бисквити с портокал
Захарта се разбива с яйцата. Към брашното се добавя содата, канелата и настърганата портокалова кора. Маслото и олиото се смесват и се добавят към яйчната смес....
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц