Вкусотия до последната хапчица
Пастата се вари в подсолена вода. Следват се предписанията отбелязани на опаковката. Когато макароните са готови, се отцеждат от водата. Смесват се с 1 с.л. зехтин. Объркват се. Разпределят се в 4 чинии. Зеленчуците се почистват и измиват. Доматите и морковът се стържат на ренде. Чушката се реже на ленти. Взема се дълбок тиган, с по- широко дъно. Налива се зехтин. Съдът се поставя на включен котлон. Добавят се зеленчуците. Запържват се за 5 минути. След това се налива 1 к.ч. вода. Поръсва се сол, захар и червен пипер. Добася се скилидка чесън. Сосът се оставя да къкри на слаб огън. След 20 минути е готов. Филето се реже на дребно. Слага се в топлия сос. Поръсва се сух розмарин. Сосчето се обърква. Разпределя се в 4-те чинии с фетучини. Порциите се поръсват с Пармезан.