Фетучини с пушено филе и пармезан

Фетучини с пушено филе и пармезан Лакомник

Вкусотия до последната хапчица

Фетучини с пушено филе и пармезан
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

Необходими продукти:

1 опаковка паста фетучини

200 г пушено свинско филе

2 домата

щипка сол

щипка червен пипер

щипка захар

1 морков

1 зелена чушка

1 скилидка чесън

1 клонка сух розмарин

1 ч.ч. настърган пармезан

1 к.ч. зехтин

Начин на приготвянe

Пастата се вари в подсолена вода. Следват се предписанията отбелязани на опаковката. Когато макароните са готови, се отцеждат от водата. Смесват се с 1 с.л. зехтин. Объркват се. Разпределят се в 4 чинии. Зеленчуците се почистват и измиват. Доматите и морковът се стържат на ренде. Чушката се реже на ленти. Взема се дълбок тиган, с по- широко дъно. Налива се зехтин. Съдът се поставя на включен котлон. Добавят се зеленчуците. Запържват се за 5 минути. След това се налива 1 к.ч. вода. Поръсва се сол, захар и червен пипер. Добася се скилидка чесън. Сосът се оставя да къкри на слаб огън. След 20 минути е готов. Филето се реже на дребно. Слага се в топлия сос. Поръсва се сух розмарин. Сосчето се обърква. Разпределя се в 4-те чинии с фетучини. Порциите се поръсват с Пармезан.

Още по темата
Още по темата
Фетучини с шунка и аспержи
Сварете пастата по указанията на опаковката, изцедете и върнете в тенджерата. Загрейте малко олио, запържете шунката до златисто, прибавете аспержите за минута....
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц