Равиоли с рикота и спанак

Вкусен и лек обяд от паста и сирене


Приготвяне
40 минути
Порции

6

Начин на приготвянe
Смесете брашното, яйцата, жълтъците и разбъркайте добре. Завийте и оставете в хладилник за 30 минути. Пригответе плънката като нарежете на ситно спанака и задушете за няколко минути в загрят зехтин. Извадете спанака и го смесете с рикотата, белтъците, индийското орехче, сол на вкус. Извадете тестото, разделете го на половина и го разточете на тънка кора върху набрашнена кора. Разрежете на равни части, във всяка сложете от плънката и загърнете добре, като защипете добре. Сварете равиолите в кипяща вода докато изплуват на повърхността, извадете и ги поръсете със зехтин и пармезан.
Още по темата

От изброените продукти за тестото се приготвя твърдо тесто, покрива се с кърпа и се оставя да престои 1 час. Разточва се кора с дебелина 2-3 мм и се нарязва на...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп