Равиоли с рикота и спанак

Равиоли с рикота и спанак Лакомник

Вкусен и лек обяд от паста и сирене

Равиоли с рикота и спанак
Време за приготвяне
Приготвяне
40 минути
Порции
Порции
6
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

500 г брашно

2 яйца

8 жълтъка

150 г рикота

150 г спанак

2 белтъка

щипка индийско орехче

сол на вкус

30 мл зехтин

30 г пармезан

Начин на приготвянe

Смесете брашното, яйцата, жълтъците и разбъркайте добре. Завийте и оставете в хладилник за 30 минути. Пригответе плънката като нарежете на ситно спанака и задушете за няколко минути в загрят зехтин. Извадете спанака и го смесете с рикотата, белтъците, индийското орехче, сол на вкус. Извадете тестото, разделете го на половина и го разточете на тънка кора върху набрашнена кора. Разрежете на равни части, във всяка сложете от плънката и загърнете добре, като защипете добре. Сварете равиолите в кипяща вода докато изплуват на повърхността, извадете и ги поръсете със зехтин и пармезан.

Още по темата
Още по темата
Равиоли със сирене
От изброените продукти за тестото се приготвя твърдо тесто, покрива се с кърпа и се оставя да престои 1 час. Разточва се кора с дебелина 2-3 мм и се нарязва на...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц