Тортила с месо

Тортила с месо Лакомник
Тортила с месо
Време за приготвяне
Приготвяне
30 минути
Порции
Порции
6
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 глава лук

30 мл царевично масло

400 г телешка кайма

300 г домати

30 г магданоз

1/2 ч.л. кимион

1/2 ч.л. сол

черен пипер на вкус

100 г сирене Гауда

6 тортили

Начин на приготвянe

Нарежете на ситно лука го запържете до прозрачност. Прибавете каймата и запържете за още 5-7 минути. Добавете ситно нарязаните и обелени домати и ситно нарязания магданоз и подправете на вкус. Настържете сиренето на едро. В сух тиган сложете загрейте всяка от тортилите, поръсете със сиренето, добавете от каймата, отново сирене и покрийте с втора тортила и обърнете внимателно. Така направете с всички тортили.

Още по темата
Още по темата
Картофена тортила
Изпържете картофите в мазнината. В същата мазнина изпържете лука и чушката, докато омекнат. Отцедете зеленчуците добре върху кухненска хартия. Разбийте яйцата в купа и...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц