Картофена тортила

Картофена тортила Лакомник
Картофена тортила
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

4 средни картофа, обелени и фино нарязани

6 яйца

1 глава лук, накълцана на ситно

1 зелена чушка, нарязана на ситно

150 мл.зехтин

сол

Начин на приготвянe

Изпържете картофите в мазнината. В същата мазнина изпържете лука и чушката, докато омекнат. Отцедете зеленчуците добре върху кухненска хартия. Разбийте яйцата в купа и подправете със сол и черен пипер, на вкус. Добавете картофите и зеленчуците и объркайте всичко добре. Пържете в тиган с малко мазнина, на среден огън, като омлет. Когато тортилата се захване отдолу, намалете огъня и сложете капак на тигана. След около 10 минути, с помощта на голяма плитка чиния, обърнете тортилата. Пържете още няколко минутки, до готовност.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц