
Истинско домашно изкушение за малки и големи




За блата:
Всички сухи съставки се смесват. В отделна купа се разбиват леко яйцата с тел и се добавя олиото и след това на 2 пъти добавяме от млякото и сухата смес, бъркаме с лъжица. Накрая наливаме врялата вода, бързо разбъркваме и изливаме в предварително застлана с хартия за печене, разкопчаваща се форма. Печем при 180 градуса около 25-30 минути, като проверяваме с клечка за зъби. След като изпеченият блат изстине напълно го разрязваме на 2 части.
За крема:
Смесваме пакетчето желатин с 2 с.л. вода и го оставяме за 5 мин. да набъбне. През това време разбиваме с миксер сладкарската сметана на гъст крем. Набъбналият желатин слагаме за няколко секунди в микровълновата фурна да се разтвори и изсипваме в сметановия крем. Разбъркваме добре. Редим тортата –блат, крем, блат, най-отгоре завършваме с крем. Декорираме по желание и оставяме да престои в хладилника 3-4 часа.

