Тиквички по лионски

Тиквички по лионски Лакомник

Бързо и лесно пригответе любимите зеленчуци за обяд

Тиквички по лионски
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

4 средно големи тиквички

100 г краве масло

1 връзка магданоз

4 скилидки чесън

2 с.л. доматено пюре

1 филия хляб

50 мл прясно мляко

250 г смляно месо

счукан сухар

черен пипер

сол

2 – 3 домата

1/2 връзка копър

Начин на приготвянe

Тиквичките се разрязват по дължина на две части и внимателно се издълбават. В 50 г сгорещено масло се запържва ситно нарязаната вътрешност на тиквичките, счукания чесън, доматеното пюре и смляното месо. Накрая се прибавя предварително накисната филия хляб в мляко и добре изстискана след това. Подправяме с черен пипер и сол на вкус. Издълбаните тиквички се напълват с приготвената смес, поръсват се с отделеното разтопено масло и се поставят за около 15 минути в гореща фурна. След изпичането се нареждат в голяма плитка чиния и се гарнират с кръгчета от домати. Сервират се поръсени със ситно нарязан копър.

Още по темата
Още по темата
Пелмени с тиквички и маскарпоне
Смесете пресятото брашно със солта, направете кладенче и добавете разбитите яйца. Замесете тесто. Ако ви е малко сухо може да добавите малко вода на стайна...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц