Тиквеник с готови кори
Бърза рецепта за празничната сладка баница
Приготвяне
45 минути
Порции
8
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Настърганата на ренде тиква се задушава в растителното масло заедно със захарта, след което се смесва със счукания сухар, канелата и ореховите ядки. От брашното, малко сол и вода се омесва средно твърдо тесто, което се разточва на кори. Корите се поръсват с разтопеното масло и приготвената плънка и се навиват поотделно на рула, които се нареждат в намазана с масло тава. Баницата се поръсва с останалата мазнина и се пече.
Още по темата
Нощта, в която според църковното предание се е родил Христос, е най-интимният български народен празник. Подготовката за него е започнала още от Игнажден, когато е...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп