Телешко месо с патладжани
Превъзходно ястие с телешко и зеленчуци
Приготвяне
60 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Нарязва се патладжана на филийки и се запържва. Телешкото месо се нарязва на дребни парчета и се изпържва, слага се кромида, моркова и се полива с червено вино (или каквото вино имате). Сипва се и малко вода, докато месото омекне. След това се прибавят нарязаните на ситно домати и дафиновия лист. Трябва да остане мъничко вода. Взима се едно парче патладжан, слага се парче месо и се навива на руло, закопчава се с клечка за зъби и така до изчерпване на количествата. Редим ги в тава. С останалия сос поливаме направените рула и слагаме във фурната. Преди да стане напълно готово настъргваме кашкавал и го запичаме леко.
Още по темата
Телешкото месо се запържва в не много нагорещен тиган по 5-6 минути от двете страни, докато се образува тъмна коричка. При обръщането не трябва да се използва вилица...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп